Τροπολογία Κοντονή για το θέμα της “Τουρκικής Ένωσης”. Ικανοποίηση από Δημ. Καμμένο.-

Δικλείδες ασφαλείας για να καμφθούν οι αντιδράσεις βουλευτών των ΑΝΕΛ, που δήλωναν ότι θα την καταψήφιζαν, περιλαμβάνει η τροποποιημένη τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που άνοιγε το δρόμο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Η νέα τροπολογία που κατέθεσε ο Σταύρος Κοντονής στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου, περιλαμβάνει μεταβατική διάταξη η οποία προβλέπει ότι κατά την επανεξέταση προσφυγών για τις οποίες έχουν ήδη εκδοθεί οριστικές αποφάσεις από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ελληνικά δικαστήρια θα τις κρίνουν «σύμφωνα με τους περιορισμούς της διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις διεθνείς Συνθήκες», άρα και τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προσθήκες αυτές στην εν λόγω τροπολογία, ικανοποιούν πλήρως τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, αφού οι ίδιες πληροφορίες θέλουν στη σύνταξή της να συνέβαλε καθοριστικά και ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Καμμένος, ώστε να διασφαλιστεί ότι αυτή δεν θα αποτελέσει «όχημα» αναγνώρισης τουρκικών μειονοτήτων στη χώρα μας.

Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και Αντιπρόεδρος της Βουλής Δημ. Καμμένος μας έστειλε το εξής Δελτίο Τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»

 “Με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του Υπουργού κ. Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους.  Τον συγχαίρω προσωπικά.”