Τσίπρας – Καμμένος: Συμφώνησαν για ενότητα και πολιτική σταθερότητα

Meeting of Prime Minister Alexis Tsipras with the leader of the Independent Greeks political party and Defence Minister of the coalition government Panos Kammenos in the context of meetings with the political leaders ahead of the multilateral conference in Geneva on the Cyprus issue, in Athens, Greece on January 9, 2017. / Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον αρχηγό των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργού άμυνας Πάνο Καμμένο στα πλαίσια συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη για το Κυπριακό. Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2017.

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας. Συμφώνησαν για ενότητα και πολιτική σταθερότητα

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτήν τη στιγμήν αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα, καθώς βρισκόμαστε στην πρώτη φάση από την καθαρή έξοδο από τα μνημόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο -αναφέρουν οι ίδιες πηγές- συμφώνησαν πως κοινός και αδιαμφισβήτητος στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας, με την παράλληλη ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και την ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων, η άμεση υλοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ και η θεσμική θωράκιση του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος συμφώνησαν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο και θα επανέλθουν σε αυτό τον ερχόμενο Μάρτιο.