Υπ. Παιδείας: “Ούτε θα κλείσουν Παιδικοί Σταθμοί Δήμων ούτε θα απολυθούν εργαζόμενοι”

Ανακοίνωση – απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, αργά το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, στην ΚΕΔΕ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη θέσπιση της ένταξης των παιδιών ηλικίας 4 ετών στα Νηπιαγωγεία, στην οποία κάνει λόγο για ικανοποίηση κοινωνικής ανάγκης και παγίου αιτήματος της εκπαιδευτικής κοινότητας, στο πλαίσιο και του ευρωπαϊκού στόχου για ένταξη τουλάχιστον του 95% των παιδιών (από τεσσάρων ετών μέχρι την ηλικία έναρξης της σχολικής φοίτησης) στην προσχολική εκπαίδευση.

Το Υπ. Παιδείας παρουσιάζοντας στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, απαντά – αρνούμενη στο “λουκέτο” των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών και τις απολύσεις εργαζομένων των ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ, διερωτώμενη μάλιστα: «….Πόσο πιο «εκκωφαντικά» πρέπει να είναι τα στοιχεία για να γίνει αντιληπτό ότι όχι μόνο δεν συρρικνώνονται οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί και δεν κινδυνεύουν θέσεις εργασίας, αλλά αντιθέτως, προκύπτει  ανάγκη για ίδρυση επιπλέον δομών προκειμένου να καλυφθεί το σύνολο των παιδιών;».

Τέλος, το Υπ.Π.Ε.Θ. επισημαίνει ότι, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία έναρξης ενός «ουσιαστικού διαλόγου» με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «ώστε σε συνεργασία, από τη μια πλευρά να αναβαθμιστεί και να ενισχυθεί η λειτουργία των παιδικών-βρεφονηπιακών σταθμών, την ευθύνη λειτουργίας των οποίων έχουν οι Δήμοι και από την άλλη να αναβαθμιστούν οι υποδομές των νηπιαγωγείων, η ευθύνη λειτουργίας των οποίων ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας».