Φονικές επιθέσεις με μαχαίρια σε Φινλανδία και Γερμανία.- Τρεις νεκροί.-

Ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον περαστικών σε κεντρική πλατεία της πόλης Τούρκου στην Φινλανδία. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινωσεις, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι τραυματίστηκαν. Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως πυροβόλησε τον φερόμενο ως δράστη στα πόδια. Πρόκειται για ένα νεαρό άνδρα ο οποίος κρατείται. Τα κίνητρά του παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Η αστυνομία ενημέρωσε για το συμβάν με ανάρτησή της στο Twitter, προσθέτοντας πως έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και άλλων πιθανών υπόπτων. Έρευνες γίνονται σε διερχόμενα λεωφορεία και τρένα. Η εφημερίδα Turun Sanomat ανάρτησε στον ιστότοπό της απο νωρίς φωτογραφίες όπου διακρίνεται ένας νεκρός, πεσμένος στο έδαφος, καλυμμένος με ένα λευκό σεντόνι.

Μετά το περιστατικό η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι και στους σιδηροδρομικούς σταθμούς. Παράλληλα ζητά από το κοινό να επικοινωνήσει με τις αρχές σε συγκεκριμένα τηλέφωνα για να δώσει οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να έχει σε σχέση με την επίθεση.

Και στο Βούπερταλ της Γερμανίας

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κι ένας τραυματίστηκε σε επίθεση με μαχαίρι στο Βούπερταλ της Γερμανίας. Τα κίνητρα του δράστη ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης δεν έχουν διευκρινιστεί. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό, ενώ οι ειδικές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σπεύσει στην περιοχή.

Σύμφωνα με τοπικό πρακτορείο ειδήσεων ο άνθρωπος σκοτώθηκε έπειτα από διαπληκτισμό κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι πρόκειται για ένα έγκλημα» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας.

Αλλά μέσα μεταδίδουν πως δεν είναι σαφές εάν ο δράστης είναι ένας ή υπάρχουν περισσότεροι εμπλεκόμενοι. Η αστυνομία διεξάγει έρευνες στα γύρω κτήρια. Σύμφωνα με  πληροφορίες το θύμα είναι ένας 31χρονος άνδρας και ο τραυματίας είναι 25 ετών και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.