16 νεκροί και 37 τραυματίες σε σύγκρουση λεωφορείου με τρένο στη Ρωσία

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, σκοτώθηκαν σε σύγκρουση λεωφορείου και τρένου στην επαρχία Βλαντίμιρ, βορειοανατολικά της Μόσχας, ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές. Αν και αρχικά οι ρωσική Επιτροπή Έρευνας είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών ήταν 19, στη συνέχεια αναθεώρησε προς τα κάτω τον απολογισμό. «Οι άλλοι επιβάτες, μεταξύ των οποίων και πολλοί ανήλικοι, έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», διευκρίνισε η ίδια πηγή, η οποία έχει ξεκινήσει έρευνα για παραβίαση των κανονισμών που διέπουν τη μεταφορά επιβατών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε 110 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας. Ένα τρένο που προερχόταν από την Αγία Πετρούπολη και κατευθυνόταν προς το Νίζνι Νόβγκοροντ έπεσε πάνω στο λεωφορείο. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της Ρωσίας, το λεωφορείο υπέστη βλάβη την ώρα που περνούσε μια διάβαση τρένων, αν και είχε ανάψει ο κόκκινος φωτεινός σηματοδότης. «Δεν υπάρχουν θύματα μεταξύ των επιβαινόντων στο τρένο», τόνισε το υπουργείο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από το δυστύχημα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Καζακστάν διευκρίνισε ότι οι δύο οδηγοί του λεωφορείου, εκ των οποίων ο ένας σκοτώθηκε, ήταν πολίτες της χώρας, ενώ και το λεωφορείο είχε πινακίδες Καζακστάν. Τουλάχιστον 37 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, αν και ο συνολικός αριθμός των επιβαινόντων δεν έχει ακόμη καθοριστεί από τις περιφερειακές αρχές. «Στο λεωφορείο επέβαιναν 55 πολίτες του Ουζμπεκιστάν», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Καζακστάν Ανουάρ Τζαϊνάκοφ.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ