Πάνω από 60.000 επισκέψεις στο “Γ. Αβέρωφ”. Συνάντηση του Π. Καρδαρά από τον Ο.Λ.Θ. με αξιωματικούς.-

Εντυπωσιακό ρεκόρ επισκεψιμότητας καταγράφεται στο θρυλικό καταδρομικό «Γ.Αβέρωφ». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των επισκεπτών τις τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλησιάζει τον αριθμό επισκεπτών στο Φάληρο, κατά τη διάρκεια όλου του 2016. Ήδη έχουν καταγραφεί περίπου 60.000 επισκέπτες μέσα σε  τρεις εβδομάδες από την ημέρα που ξεκίνησε το επισκεπτήριο.

Ο κόσμος προσέρχεται με ιδιαίτερη συγκίνηση σε ένα πλοίο σύμβολο των ελληνικών αγώνων. Επισκέπτες φτάνουν από όλη τη Μακεδονία, τη Θράκη ακόμη και την Κεντρική Ελλάδα, και ο σεβασμός που δείχνουν είναι πρωτόγνωρος και η υπομονή τους αξιοσημείωτη.

Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, που υποδέχονται τους επισκέπτες τονίζουν χαρακτηριστικά: «Επισκέπτονται το πλοίο με δέος και σεβασμό σαν να θέλουν να αποτίσουν φόρο τιμής στη ναυαρχίδα του ελληνικού στόλου. Και το βλέπουμε και στην υπομονή που δείχνουν στις ουρές κάτω από τον ήλιο ή κάτω από τη βροχή. Ττην περασμένη εβδομάδα, μέρα που είχε ψιλόβροχο, 2.500 χιλιάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονοτικά με την ομπρέλα, χωρίς φασαρία».

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Καρδαράς από τον Ο.Λ.Θ. με αξιωματικούς

Εκτός των απλών καθημερινών επισκεπτών το θρυλικό θωρηκτό επισκέπτονται και πολλοί παράγοντες της πόλης, όπου ενημερώνονται για τα ιστορικά στοιχεία και έχουν χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων με τους αξιωματικούς. Χθες επισκέφθηκε το “Γ. Αβέρωφ” ο αν. αντιπρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Πάνος Καρδαράς, που μετά την σχετική ξενάγηση στο σκάφος είχε συνομιλία με  τον Αρχιπλοίαρχο Σωτήρη Χαραλαμπόπουλο και τον Ύπαρχο Νίκο Πολυχρονάκη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν και σε λειτουργικά ζητήματα της παραμονής του θωρηκτού στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Ο κ.Καρδαράς τα κατέγραψε και θα τα μεταφέρει στο  στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ο.Λ.Θ. για να αντιμετωπιστούν.  

Μετά την επίσκεψη ο κ. Καρδαράς δήλωσε: “Έμεινα εντυπωσιασμένος από την επίσκεψη και την ξενάγηση στο θρυλικό πλοίο. Μπορώ να πω ότι ένιωσα δέος, καθώς ήταν σαν να περνούσαν από μπροστά μου εικόνες από μεγάλα ιστορικά γεγονότα της χώρας, που καλά είναι να τα φέρνουμε στη μνήμη για να σφυρηλατούμε το πνεύμα της ενότητας και του καθήκοντος προς την πατρίδα. Συζητήσαμε με τους επικεφαλής αξιωματικούς και ορισμένα ζητήματα για την εδώ καλύτερη διευκόλυνση της παραμονής του πλοίου και θα δούμε πως θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε ως Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.”

Το θωρηκτό Αβέρωφ, θα παραμείνει τουλάχιστον έως τις 21 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και με την ευκαιρία της παράτασης παραμονής του, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για ομαδικές επισκέψεις.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί για μπορούν καλούν στα τηλέφωνα 2310- 593184 και 85, τα οποία υπάρχουν στις ιστοσελίδες του Πολεμικού Ναυτικού και του θωρηκτού Γ. Αβέρωφ, για να εξασφαλίσουν μία επίσκεψη.