Συνεργασία του Δήμου Πυλαίας με το Γ Σώμα Στρατού για κοινωνικούς σκοπούς. Τιμή στον Γ. Κούδα.-

Την αφετηρία μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας σηματοδοτεί η πρωτοβουλία του Δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιου Καϊτετζίδη και του διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγου Δημήτρη Μπίκου για την ενίσχυση παιδικών συσσιτίων και περιλαμβάνει ακόμα πλήθος ποιοτικών εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

Στο κείμενο του μνημονίου συνεργασίας οι δύο φορείς εκφράζουν το κοινό τους ενδιαφέρον για την ανάπτυξη και υλοποίηση  εκπαιδευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων που να εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο και να συμβάλουν στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ανάπτυξη. Επιπλέον τονίζουν την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεχούς διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο φορέων για ενίσχυση των σχέσεων και της παραγωγικής συνεργασίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη και το Γ’ Σώμα Στρατού συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη διοργάνωση:

-Αθλητικών εκδηλώσεων με κορυφαίο γεγονός ποδοσφαιρική συνάντηση παλαιμάχων την Τρίτη 7 Νοεμβρίου και ώρα 5:00 το απόγευμα, στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, μεταξύ στελεχών και εφέδρων του Γ’ΣΣ με τη συμμετοχή του διοικητή του, Αντιστρατήγου Δημήτριου Μπίκου από τη μια και αιρετών και υπαλλήλων του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με τη συμμετοχή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη από την άλλη.

-Δενδροφυτεύσεων σε δημοτικές εκτάσεις – ιδρύματα. Επίσης οικολογικές δράσεις για το περιβάλλον

-Πολιτιστικής εκδήλωσης ενόψει της Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τον εορτασμό μιας μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, των «Εισοδίων της Θεοτόκου» την Κυριακή 19 Νοεμβρίου στο Αμφιθέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής» στο Πανόραμα με τη συμμετοχή της μπάντας του Γ’ Σώματος Στρατού.

-Εκπαιδευτικών εκδρομών σχολείων και ΚΑΠΗ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στο Οχυρό Ρούπελ

-Ενημερωτικής εκδήλωσης επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητές Λυκείου

-Χριστουγεννιάτικου γεύματος φιλανθρωπικού χαρακτήρα στη Λέσχη Αξιωματικών

Στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος έγινε επίσημα η έναρξη αυτής της συνεργασίας με ένα φιλικό ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο οποίο μετείχαν  στελέχη και έφεδροι του Γ’ Σώματος Στρατού και αιρετοί και υπάλληλοι του δήμου.

Το εναρκτήριο λάκτισμα έδωσε ο Γιώργος Κούδας που στα 71 του χρόνια είναι ακμαίος και δραστήριος και βραβεύτηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης από τον Δήμαρχο  Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδη. «Ξεκινάμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με το Γ’ Σώμα Στρατού με έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για καλό σκοπό αλλά και με τους καλύτερους οιωνούς. Γιατί  είναι μαζί μας ο ποδοσφαιριστής που με την ποδοσφαιρική του μαεστρία συνάρπασε τους φιλάθλους στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ με το ήθος του έστελνε μηνύματα και εκτός γηπέδων. Καλύτερη αρχή δε θα μπορούσε να γίνει και γι΄ αυτό ευχαριστούμε τον ”Μεγαλέξανδρο” του ελληνικού ποδοσφαίρου που δηλώνει παρών σε αυτόν το ματς», δήλωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη τιμώντας τον Γιώργο Κούδα ο οποίος φόρεσε συμβολικά την φανέλα με το Νο 10. . .

Τιμή στον Γιώργο Κούδα 

Ο μεγάλος άσος του παρελθόντος μιλώντας για την τιμή που του έγινε είπε μεταξύ άλλων: “Είναι μεγάλη χαρά και συγκίνηση για μένα να με τιμούν για την προσφορά μου και για την παρουσία μου στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι πιο σημαντικό πως αυτό γίνεται για έναν καλό σκοπό όπου στόχος είναι η στήριξη παιδικών συσσιτίων με την φροντίδα της Εκκλησίας, του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη και του Γ’ ΣΣ.

Ο Γιώργος Κούδας ερωτηθείς παράλληλα για την ομάδα με την οποία αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΠΑΟΚ απάντησε:

“Δεν είναι η ώρα κατάλληλη να πω εγώ κάτι για την ομάδα και ο κόσμος δεν περιμένει από μένα να δώσω απαντήσεις. Περιμένει σαφώς απαντήσεις από τους ανθρώπους που βρίσκονται και λειτουργούν στην ομάδα. Από μένα τι να ακούσει ο φίλαθλος του ΠΑΟΚ;”.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο επίσημο ματς του Γιώργου Κούδα με το εθνόσημο στο στήθος έγινε στις 10 Μαρτίου του 1982 κόντρα στη Σοβιετική Ένωση.

Ο «Μεγαλέξανδρος» φόρεσε ξανά την γαλανόλευκη φανέλα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1995, σε έναν φιλικό αγώνα  κόντρα στη Γιουγκοσλαβία που διοργανώθηκε προς τιμή του. Τότε  ήταν 49 χρονών και έπαιξε  συμβολικά για 19 λεπτά!